דו"ח חדש שהופק עבור המכון לטכנולוגיות אנרגיה (ETI) אישר שאין שום מכשולים טכניים לאחסן באופן בטוח ולצמיתות כמויות גדולות של פחמן דו-חמצני (CO2), מול חופי בריטניה. ישנה גם אפשרות שניתן יהיה לפתח אתרים אלו הממוקמים בים הצפוני ולהפכם מרכז לאחסון CO2 עבור פליטות פחמן דו-חמצני מיבשת אירופה, מה שיגדיל את האטרקטיביות הכלכלית שלהם.
הדו"ח הופק על ידי קונסורציום של חברות, בהובלת סוכנות הייעוץ "פייל בלו דוט אנרג'י" מאברדין הפועלת עם "אקסיס וול טקנולוג'י" ו"קוסטיין". הדו"ח נכתב בעקבות פרויקט באורך שנה שיזם מכון האנרגיה והטכנולוגיה הבריטי (ETI) ומומן ע"י משרד האנרגיה ושינוי האקלים של בריטניה (DECC).
ממצאי הדו"ח העיקריים:
- המדף היבשתי של בריטניה (UKCS) יכול לשמש מקור אחסון ימי לאומי עצום ל- CO2, וניתן בקלות להשמיש אותו, מבלי להשקיע בתכניות הערכה מקיפות וזאת הודות לעשורים של חיפושי גז ונפט ופעילות פיתוח.
- חמשת האתרים שנבחנו בפרוטרוט מתאימים לאחסון פליטות CO2 ממיזמי חשמל וממיזמים תעשייתיים מסביב לבריטניה.
- רק שניים מחמשת האתרים יזדקקו לקידוחי הערכה נוספים לפני שיוחלט אם להשקיע במיזם.
המיזם התבסס על נתונים מ- CO2 Stored"" – אטלס אחסון CO2 של בריטניה – מאגר נתונים שנבנה מהמיזם לאומדן אחסון של בריטניה. הוא זמין כעת לציבור הרחב ומפותח בנוסף לכך ע"י קראון אסטייט (חברת האחזקות המנהלת את נכסי הנדל"ן של המלכה) והסקר הגיאולוגי הבריטי.
מיזם זה איתר 20 אתרי אחסון CO2 ספציפיים (מתוך 579 פוטנציאליים) שמהווים את קצה קצהו של פוטנציאל אסטרטגי גדול מאוד לאחסון פחמן דו-חמצני שלפי ההערכות גודלו עומד על כ-78 גיגה טון (78,000 מיליון טון). 15% מכושר אחסון פוטנציאלי זה יספיקו לאחסון פליטות הפחמן של בריטניה למשך כ-100 שנים.
חמישה מאתרים אלו נבחרו לניתוח מפורט נוסף בזכות התרומה הפוטנציאלית שלהם לניוד פחמן בהיקף מסחרי, ולמיזמים ללכידת ולאחסון פחמן (CCS).