ביוני 2004 חתמה לוקאויל על הסכם ייצור משותף לתקופה של 34 שנים עבור פרויקט קנדים-קוזאק-שיידי-קונגרד המתבצע בדרום-מערב אוזבקיסטן. תקופת ההסכם הוארכה בשנת 2015 לשבע שנים נוספות, וצפויה להסתיים בשנת 2046. חלקה של לוקאויל בפרויקט הוא 90 אחוזים וביתרה מחזיקה חברת ההחזקות הלאומית אוזבקנפטגז.
מתחם הייצור הראשון, אזור קוזאק-שיידי שבמחוז בוכרה המבודד, הוחכר בנובמבר 2007.
בנובמבר 2014 החלה לפעול תחנת דחף בשטח, היחידה הראשונה מסוגה שבה משתמשים בתעשיית הגז של אוזבקיסטן. ב- 2015 הפיק שדה קוזאק-שיידי יותר מ 4.4 מיליארד מ"ק של גז וכן 16,900 טונות של גז מעובה. באפריל 2016 החלה לוקאויל בבנייתו של מתחם קנדים לעיבוד גז וזאת כדי לפתח שישה שדות נוספים.
הפרויקט כולל הקמה של מפעל לטיפול בגזים, המסוגל לעבד מדי שנה 8.1 מיליארד מ"ק גז, כמו גם מערכת לאיסוף גז טבעי, שבשיאה תכלול 114 בארות מפיקות, 11 תבניות קידוח וארבע תחנות איסוף. נוסף על כך יותקנו כ-370 ק"מ של צינורות גז וייסללו כבישים באורך כולל של 160 ק"מ.
שבקט מירזייאיב, ראש ממשלת אוזבקיסטן, נאם בטקס הנחת אבן הפינה של הפרויקט ואמר, "הפרויקט מציין שלב חדש בפיתוח משאבי הגז באוזבקיסטן. מתחם זה יהיה מהגדולים ביותר במרכז אסיה, והפעלתו תייצר כאלפיים מקומות עבודה".
ואגיט אלקפרוב, נשיא לוקאויל הצהיר כי "בפרויקט ישולבו המומחים הטובים ביותר ופתרונות תהליך חדשניים, תוך עמידה בתקנים הגבוהים ביותר של שמירה על הבריאות, הבטיחות והסביבה". נשיא לוקאויל אף ציין כי מדובר בפרויקט ההשקעה הגדול ביותר עד כה של החברה באוזבקיסטן.
מערכת אקולוגית מוגנת
פרויקט קנדים-קוזאק-שיידי-קונגרד ממוקם על גדותיו של אגם דנג'יזקל, שאורכו 40 ק"מ ורוחבו תשעה ק"מ. הטמפרטורות במהלך החורף עלולות לצנוח מתחת למינוס 30 מעלות, וחרף ריכוז המלחים באגם, לעתים קרובות הוא קופא. בקיץ הטמפרטורה עשויה לטפס ל-40 מעלות והעיר הקרובה ביותר לאגם נמצאת במרחק כמאה קילומטרים ממנו. אבל לפני הכול, האגם משמש כמשכנם של צמחים ובעלי חיים רבים ומגוונים. 133 מינים של עופות נצפו באגם מאז החל התיעוד. האגם מוקף בעיקר על ידי מדבר סנדקלי, הכולל חוליות גדולות כמו גם צמחי פרקרק ועצי שיטה. אזור הגבול בין אוזבקיסטן לטורקמניסטן מאופיין בעיקר בגבעות חול, בעוד שהאגם עצמו שוכן נמוך. מדי עונה כ-20,000 עופות צצים לביקור באגם. בין החורפים באגם נמצא שקנאי מסולסל, ברווז משויש, צולל ביצות וצחראש לבן. באזור נצפו גם קבוצות של גרבילים, ירבועים, גיריות ותנים. לכן, האגם משמש מקרה מבחן ליכולת לשמור על הסביבה בד בבד עם ייצור אנרגיה. אם כך, איך נעשה הדבר?
לוקאויל השקיעה מאמצים רבים בכדי למזער את השפעתה על המערכת האקולוגית ולקיים את תקני הבטיחות המחמירים ביותר. כחלק ממחויבות זו, היא מקפידה לבדוק את האטמוספירה, המים ומי התהום, את איכות הקרקע, הקרינה, החי והצומח וכן כל המתקנים התפעוליים מנוטרים תמידית. בשנה האחרונה טיפל מתקן סילוק הפסולת במפעל ביותר מ-150 טונות של פסולת המזוהמת בנפט ונפטר ממנה. גם פעולות ההשבחה הביולוגיות קרובות לסיום, ובמסגרתן ניטעו 22,000 שיחי פרקרק (עציון), בכדי לכסות שטח המשתרע על 65 דונם באתרי הבנייה בקנדים.
בזכות המגוון הביולוגי העצום הקיים באגם דנג'יזקל – ובייחוד היותו בית גידול לעופות מים – הוא נכלל ב"אמנת אדמות ביצה בעלות חשיבות בינלאומית" והוגדר כשמורה לאומית לעופות בר. על כל אלו מחויבת החברה לשמור ולכן פיתחה תכנית פעולה לשימור המגוון הביולוגי, שאותה בדקו ואישרו מומחים מהבנק האסייתי לפיתוח, מהסוכנות הרב-לאומית להבטחת השקעות ומניהול משאבים סביבתיים. כחלק מהתכנית, הוגבלה הגישה לאזורי החיץ סביב מקווה המים, הוקמו עמדות מידע על המגוון הביולוגי באגם, ובאזורי החיץ הוצבו שלטי אזהרה וכרזות המפרטים כיצד יש להתנהג בשטח הפרויקט.
בשנת 2015 צוידו קווי מתח גבוה באזור שיידי הצפוני בתיבות מיגון ובסמנים לשם הגנה על העופות. סוגים חדשים של סמנים מחזירי אור החליפו את קודמיהם באזור קוזאק. נוסף על כך הוגבלה מהירות הנסיעה באזור וכמובן, כל הפתרונות התכנוניים עוברים בדיקה סביבתית של מומחים בתורת העופות. כאשר מצטרף עובד חדש לצוות, הוא מקבל סקירה מלאה על חשיבותו הביולוגית של האגם, על מנת שגם העובדים עצמם יהיו לשותפים ביוזמה בת קיימא. גם כל מבקר ומבקר במתקן זוכה להסבר הנוגע לחשיבותו של האגם.
ניטור העופות באגם דנג'יזקל הפך לפעולה שנקבעה במסמרות בתכנית הפעולה מאז שנת 2012. בין השנים 2012 ל-2015 הספירה של נדידת עופות המים בסתיו תאמה לקריטריון מפתח באמנת רמסר, ומנתה יותר מ-20,000 עופות. מדי שנה חורפים צחראים רבים במקווה המים. עופות אלה נכללים ב"רשימה האדומה" של הארגון הבינלאומי לשימור הטבע.
לדברי דמיטרי קים, ראש המחלקה לאיכות הסביבה בלוקאויל אוזבקיסטן, "דיווחי המומחים מאשרים שהפעילויות שלנו, שמטרתן לשמר את המגוון הביולוגי באזור הפרויקט, מסייעות בשיכוך כל השפעה שלילית על המערכות האקולוגיות ועל השוכנים בדנג'יזקל, מקווה מים בעל חשיבות בינלאומית". הודות למאמצים אלו, דורות העתיד יוכלו ליהנות מהמגוון הביולוגי ומהטבע הבתולי הקיים בקוזאק.