גנרטור המחובר למערכת לכיבוי אש עובר, על פי הנוהל, בדיקת תקינות כל כמה שבועות, כאשר הוא מופעל מספר שעות בדרך כלל ללא עומס. אבל תקינותו של הסולר שמזין את הגנרטור לא נבדקת, אף שמדובר במוצר לא יציב, השוהה במיכל תקופה ארוכה ללא תנועה.
כדי שמערכות לכיבוי אש תפעלנה באופן מיטבי במקרה של שריפה יש להבטיח פעילות תקינה של הגנרטור וכן את איכות הסולר המזין אותו.
מסמך זה מפרט את הסכנות שאליהן נחשף הסולר במהלך אחסונו במכל ומציע תהליכי בקרה.
- בניגוד לסולר מזיקוק ישיר, שהופק בעבר בבתי זיקוק, הסולר העכשווי הינו תוצר של תהליכי פיצוח. שינוי זה חל במהלך השנים האחרונות, במטרה להפיק מחבית נפט גולמי מקסימום תזקיקים לבנים.
תהליך הנסיגה מתחיל תקופה קצרה לאחר יציאת הסולר מבתי זיקוק. פגיעה בטיב מתרחשת הן כתוצאה מחמצון ופולימריזציה, שסופה היווצרות שרשראות ארוכות והן כתוצאה מהצטברות של מולקולות פוליארומטיות לגושים גדולים, שמקנים לסולר ריח חריף וצבע חום.
זאת ועוד, בגלל לחץ למכור את התזקיק במהירות, הסולר אינו מספיק לעמוד במכלים של בתי הזיקוק את הזמן הנדרש כדי לגרום למים המומסים בו להיפרד. מים אלו עלולים לשקוע במכלים של הלקוח, וזאת משום שרבים מהמכלים המחוברים למערכות כיבוי אש הם מכלים תת-קרקעיים והטמפרטורה השוררת בהם נמוכה מטמפרטורת הסביבה.
ישנו מקור נוסף למים המצטברים בתחתית מכלי סולר: המערכות אינן אטומות לאוויר ובאוויר מומסים מים בהתאם לטמפרטורה של הסביבה. כאשר הטמפרטורה יורדת המים מתעבים ושוקעים לתחתית המכל (כידוע, המים כבדים מהסולר). בשכבה בין המים לסולר מתחילים להתפתח גידולים מיקרוביאליים המפרישים חומרים דביקים הקושרים לכלוך ומים. לגושים אלו קוראים "בוצה מיקרוביאלית". בוצה מיקרוביאלית ומים מהווים מצע קורוזיבי, העלול לפגוע בשלמות המתכת שממנה עשוי המכל (אלא אם המכל צבוע לפחות בתחתיתו בצבע אפוקסי).
- במקביל לשינויים שחלו בטיב הסולר חל שינוי במערכות המספקות סולר למנועי דיזל (גנרטורים). המסננים במערכות החדישות עדינים יותר משהיו בעבר. מערכות שאיבה והזרקה בעלות סיבולת נמוכה.
בניגוד למנועי בנזין שבהם הדלק מוזרק ונשרף כולו, במנועי דיזל, הסולר נצרך רק בחלקו. 80% ממנו מוחזרים בחזרה ומשמשים לשימון משאבות. סולר המכיל מים מאבד מכושר השימון שלו ובנוסף עלול ליצור שרשראות ארוכות בלחצים וטמפרטורות גבוהות להן הוא נחשף ליד מערכת ההזרקה, כתוצאה מאובדן יציבות.
בתהליך החזרת סולר מפולמר המסננים עלולים להיסתם וכתוצאה לשתק את הגנרטור, דווקא כאשר מתרחש תהליך שריפה ויש להפעיל בדחיפות מערכות כיבוי.
- להלן מספר המלצות, על מנת לאפשר פעילות תקינה של מערכות כיבוי אש בזמן שריפה, גם אם הגנרטור עצמו הופעל ונמצא תקין.
יש לבצע פעם בשנה בדיקת סולר במכל המזין גנרטור במערכת לכיבוי אש.
הבדיקות צריכות להיעשות במעבדה המוסמכת על ידי הרשות להסמכת מעבדות.
להלן רשימת הבדיקות:
א. תכולת מים בתחתית המכל
ב. תכולת מזהמים במכל
ג. נוכחות גידולים מיקרוביאליים במיכל
ד. יציבות הסולר
תכנית תחזוקה שנתית למכל סולר המזין גנרטורים לכיבוי אש
- פעם בחודש מומלץ למדוד את כמות הדלק במכל באמצאות מכשיר מדידה ידני ולהשוות עם קריאת המונה. אם הכמות הנמדדת אינה תואמת את הקריאה, יש לבדוק את תקינות המונה.
- מומלץ לנהל יומן רישום נתוני מדידה במקביל לתאריכי ביצוע.
- פעם בשנה יש לבצע בדיקת סולר לארבעת הפרמטרים שהוזכרו למעלה על מנת לוודא את התאמתו לשימוש במערכת לכיבוי אש.
- במקרה שתכולת מים, משקעים וזיהום מיקרוביאלי שהתקבלה גבוהה מדרישות התקן לסולר אך יציבותו תקינה עדיין, מומלץ להזמין חברה המתמחה בניקוי הסולר על ידי סינונו.
- במידה ויציבות הסולר אינה מניחה את הדעת מומלץ להחליף את תכולת המכל בסולר חדש.
- מומלץ לנצל את החלפת הסולר לבדיקת תקינות מעטפת המכל וניקויו.
- מומלץ לשמור את נתוני בדיקות הסולר בקלסר מיוחד. זה יועיל מאוד במקרה של תקלה במערכת כיבוי אש במהלך השריפה וויכוחים עם הביטוח.
מסקנות מן הנאמר לעיל
- ע"י תחזוקה נאותה וביצוע בדיקות כמתחייב ניתן לשמור על הדלק במיכל מספר שנים
- החלפה תכופה של הדלק לא תפתור את בעיית הצטברות המים ובוצה מיקרוביאלית בתחתית המכל