מדד האנרגיה – אוקטובר 2019
לראשונה אחרי חמישה חודשים של מגמת ירידה, מחירי האנרגיה בישראל צפויים לעלות באוקטובר בשיעור של כאחוז אחד, מה שמעמיד את מדד האנרגיה על רמה של 85 נקודות.

העלייה במחירי האנרגיה במשק נובעת מהזעזוע שחל בשווקי אנרגיה בשל המתקפה על מתקני הנפט הסעודיים, מתקפה ששיבשה כמחצית מכושר הייצור של הממלכה (כחמישה מיליון חביות ליום מתוך כעשרה מיליון).
בימים שאחרי המתקפה עלה מחיר הנפט בכעשרים אחוזים, אבל בשבועיים האחרונים לחודש ספטמבר נרשמה ירידה עקבית, שקיזזה את רוב העלייה במחיר, כך שבסוף החודש נסחרה חבית נפט ב-62 דולר לחבית, קצת מעל רמת 59 דולר לחבית ששררה בתחילתו.
העלייה במחיר הנפט גררה עלייה במחירי התזקיקים ומוצרי הנפט השונים כאשר מחיר הסולר והבנזין התייקרו בשני אחוזים בממוצע והקרוסין והמזוט התייקרו בשלושה אחוזים בממוצע, והגז הטבעי לתעשייה צפוי להתייקר בכ-2.5 אחוז.
העלייה במחירי האנרגיה התבטאה גם בעלייה של 11 אגורות לליטר במחיר הבנזין והחל מצאת ראש השנה הוא נמכר בתחנות הדלק במחיר של 6.18 ₪ לליטר. מתוך מחיר הדלק, קרוב לארבעה שקלים לליטר, כ-64.3 אחוז ממחיר הבנזין בתחנת הדלק הם מסים המשולמים לקופת המדינה בדמות בלו ומע"מ.

העלייה במחירי האנרגיה צפויה לגרור אחריה עלייה של כ- 1.5 אחוזים בהוצאות משקי הבית על אנרגיה, והחל מתחילת חודש אוקטובר כל משק בית אופייני בישראל צפוי להוציא כ- 1,700 ₪ לחודש על צריכת חשמל, בנזין לתחבורה וגז לבישול. בחישוב כלל-משקי מדובר בתוספת עלות כוללת בסך של כ- 55 מיליון ש"ח לחודש לכל משקי הבית בישראל.