בסוף מאי הכריזה 'פייסבוק' שהגיעה להסכם שלפיו תספק מימון לפרויקט סולארי של 379 מגה-ואט של חברת 'לונגרואד אנרג'י פרטנרס' במערב טקסס. זו הפעם הראשונה שחברת הרשת החברתית, אשר בשנה שעברה התחייבה להגיע למאה אחוז אנרגיות מתחדשות עד 2020, משקיעה ישירות בפרויקט של אנרגיית רוח או שמש.
חברת 'של אנרגיה צפון אמריקה', תאגיד נוסף שמפגין התעניינות גוברת באנרגיות מתחדשות, חתמה על הסכם רכישת האנרגיה מהפרויקט הזה למשך 12 שנה. גם 'פייסבוק' וגם 'של' ישתמשו בהטבות מס של אנרגיה מתחדשת..
'פייסבוק' תהיה המשקיעה היחידה באמצעות הטבה בפרויקט 'פרוספרו' ולטענתה, ההשקעה שלה עשויה לספק מודל חדש לחברות שמשקיעות ברכישת אנרגיה מתחדשת.
"אנחנו מקווים שהשקעות כאלה יהיו נתיב חדש של מעורבות משמעותית בפרויקטים וכך לחברות יהיה קל יותר מאשר להיות כבולות להסכם ארוך טווח לקניית חשמל, וגם לפצח את האפשרויות החדשות ליותר ארגונים שירצו לעמוד ביעדים שלהם ולהביא לצמיחה בשוק" כך אמר פיטר פריד, מנהל אסטרטגיית האנרגיה של 'פייסבוק'.
חברת 'לאונרד אנרג'י פרטנרז' שעומדת מאחורי 'פרויקט פרוספרו', תשתמש בפאנלים של 'פירסט סולאר' ובעוקבים – TRACKERS (אשר עוקב בדיוק בשני צירים אחר מסלול השמש) של חברת NEXTracker.
חברת 'פירסט סולאר' הודיעה על עסקה שלפיה היא תספק ל'פייסבוק' אנרגיה סולארית מפרויקט הר קוב 2, שביוטה. התחנה, בכושר ייצור של 122 מגה-ואט, אמורה להיות מוכנה לתפעול ב-2020, ולהרחיב את התכנון הקיים להוספת 58 מגה-ואט שיספקו חשמל למרכז הדאטה של 'פייסבוק' ביוטה.
בחודשים האחרונים חתמה 'פייסבוק' על עסקאות לאספקת חשמל סולארי במדינות וירג'יניה, צפון קרוליינה וניו מקסיקו. החברה דיווחה שהגיעה לסף של 75 אחוז אנרגיות מתחדשות ב-2018. זה אמנם לא בהכרח משתווה ל-75 אחוזים כל הזמן, כפי שצוין בדוח של אוניברסיטת סטנפורד וזאת בשל היעדר העקביות של השמש והרוח. אין ספק שיהיו מקרים שבהם מרכזי ניתוח הנתונים של 'פייסבוק' יאלצו למשוך מהרשת אנרגיה שיוצרה ממקורות מסורתיים.
החברה טוענת כי הפחיתה את פליטת גזי החממה שלה ב-44 אחוזים בערך מאז 2017, והיא מתכננת להגיע לצמצום של 75 אחוזים ב-2020.
'פייסבוק' סירבה לחשוף את המחיר של הסכם רכישת האנרגיה, אבל סמית' אמר שיש להניח כי היא משתווה למחירים הכי נמוכים של חשמל סולארי בהיקף של חברת שירותים בשוק של טקסס, שם המחיר חייב להיות מתחת לשלושים דולר למגה-ואט שעה.
הטווח הקצר של הסכם רכישת האנרגיה עם חברת 'של' מרמז ש'פייסבוק' מתכננת למכור את תפוקת הפרויקט כסוחרת בשוק הסיטונאי של חברת ניהול החשמל של טקסס ERCOT. חיי הפרויקט ודאי יתארכו עשורים מעבר ל-12 השנים של הסכם רכישת האנרגיה.
ב'פייסבוק' וב'של' מבינים שהחשמל שרוכשת חברת 'של' ישמש את "הנכסים של חברת 'של' באגן פרמיאן'", אולם 'של' לא נתנה פרטים נוספים. החברה טוענת כי המיזם מסייע לה לעמוד ב"יעדי הקיימות" שלה לנכסיה באזור. השנה התחייבה חברת הדלקים הפוסיליים להפחית את טביעת הרגל הפחמנית שלה ולקשור בין שכר המנהלים שלה להצלחותיהם בתחום זה.