שנה חדשה בפתח והיא מביאה איתה סימני שאלה. המגפה שפקדה את העולם לא מצייתת למגבלות ונראית נחושה להתגלות מכל סדק בחומה שמנסים להקים נגדה.
התחזיות של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה, אלו שקדמו למגפה ואלו שהגיעו אחריה לא אחידות ומבלבלות (עמ' 2). הן גם פורסמו כשהעולם עוד חשב שמדובר במשבר שיחלוף ומתברר שמדובר בגלים שבאים בזה אחר זה.
ובמקביל, גם בים אין רגע דל. אחרי שבתחילת המגפה נראה היה שחברות הספנות בדרך לשקוע, הגיעה הסערה המושלמת והביקוש לספינות משא ומכליות זינק. העומס על הים דורש מעבר מיידי לטכנולוגיות דלות פליטות של הספינות (עמ' 6).
בגיליון זה השקנו מדור חדש שיוקדש להתפתחויות של טכנולוגיית המימן ברחבי העולם. עד כה הקפדנו לעדכן על הנעשה בתחום במדורים אחרים, אבל ההתפתחויות רבות ומהירות, כמו זו של אוני' סטנפורד והמעבדה הלאומית לחקר ההאצה SLAC (עמ' 26).
במדור המזרח התיכון, התאוששות מסוימת מהנגיף אבל סימן שאלה גדול לגבי היכולות של כלכלות רבות לצלוח בשלום את השינויים בענף האנרגיה. קצת על חיי היום יום בכלכלות החשופות ביותר, אלו שמסתמכות על דלקים פוסיליים כמקור אנרגיה או כמקור הכנסה בלעדי.
במדור הגז הטבעי הגענו שוב לפרוזדור הגז הדרומי בים הכספי, מיזם שבמקביל לנורד סטרים2 כדאי לשים לב אליו ולהשפעתו על שוק הגז באירופה. קצת דרומה משם, הגז הכורדי רואה סוף סוף אופק חדש ליצוא.
בתחילת נובמבר תיפתח בגלזגו ועידת אקלים נוספת ובינתיים בשטח, מתברר שסיציליה הפכה להיות מקום טוב לגידול אבוקדו והענבים של מחוז שמפיין היגרו צפונה, לאנגליה (עמ' 46). אותו שינוי מטלטל בעונות השנה מורגש גם באופן שבו משפיע מחסור במים על דירוג אשראי של חברות (עמ' 50).
עוד בגיליון, מאמר מדעי של הד"ר אריה פיסטינר שחישב את הקצב האופטימלי לסגירה ופתיחה של מגוף, טור דעה של ד"ר אריק סמל על המהפכה שעלולה להתפספס, טור של עו"ד נועה טלבי על רישוי עסקים ועוד דרישות שלום מרחבי העולם.
הימים האחרונים של השנה הקודמת לא השאירו מקום לספק, השנה הקרובה תהיה מעניינת ומשמעותית לעתיד האנושות. ובנימה זו, שנה טובה ובריאה וכן, גם קריאה נעימה.