גיליון הקיץ של 'מזרימים אנרגיה' נפתח הפעם בשלושה דוחות שבוחנים את היעדים למגזר דל פליטות ואת הנתיבים האפשריים להגיע אליהם. בעמ' 2 הסקירה הסביבתית של ה- OECD מהזווית של מנכ"ל המכון ובעמ' 4 דוח מבקר האיחוד האירופי בנושא יעדי האקלים. בעמ' 6 תוכלו למצוא את תקציר המנהלים של דוח מיוחד שהכינה עבור מכון האנרגיה חברת הייעוץ 'פרונטיר', דוח שעוסק בהיתכנות ובעתיד של מה שמכונה E-Fuels ובתפקידה של התעשייה המסורתית בהגשמת היעד הזה.
במדור אנרגיה עולמית נבקר שוב באתר של חומר גלם מהקריטיים למעבר לטכנולוגיות דלות פחמן והפעם במונגוליה, מכרה אחד שמשקף מצב בענף כולו. בעמ' 12 עוד מתכת שעוברת טרנספורמציה והיא הפלדה הייחודית שממנה מייצרים משאיות כרייה ובהמשך כתבה על הים שנקרע לשנים בגלל הסנקציות על רוסיה.
במדור מזרח תיכון חזרנו פעמיים לאיראן. בעמ' 18 כתבה על מתקן אנרגיה עיראקי, בבעלות בריטית שמקבל אנרגיה מאיראן ובעמ' 32 שוב על האינטרסים הרוסיים במדינה. באיחוד האמירויות, לעומת זאת, הכול מסודר הרבה יותר, גם החזון וגם הביצוע של הפיכת המדינה למרכז סחר לאנרגיות מתחדשות.
במדור הגז הטבעי, הפלטפורמה שהקימה אירופה לרכישה משותפת של גז וכן ראיון עם האנליסט הבכיר של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה לגבי השאלה אם גז טבעי הוא דלק מעבר או גיבוי וכן התקנות החדשות של הסוכנות להגנת הסביבה בארה"ב, שקובעות שמימן יהיה אחד הפתרונות במעבר לאנרגיה דלת פחמן.
בעמוד האחרון ריכזנו את כל הכנסים והקורסים שייערכו בחודשים הקרובים במכון ובבית הספר שלנו, היכנסו ושריינו מקום.