על הגיליון הנוכחי עבדנו בעיצומן של חגיגות השבעים למדינת ישראל ובמקביל אספנו מחברות המכון תמונות עוצרות נשימה של מתקני אנרגיה ותעשייה בארץ, מה שהעצים עוד יותר את ההתפעלות מכמה שהמדינה הקטנה הזאת התקדמה בשבעים שנה. אז ראשית, שנזכה להמשיך ולעשות פה למען עצמאות אנרגטית ופיתוח הארץ. ודבר שני, התצלומים ששלחתם לנו מעוררי התפעלות וכל מי שמבקר אצלנו עוצר לבחון אותם מקרוב ועל כך, תודה מקרב לב.
את הגיליון פותחת כתבה עם מילת הבאזז של עולם הפיננסים – בלוקצ'יין. איך הוא יכול להשתלב במשק האנרגיה והאם זה יועיל למישהו? מוזמנים לגלות. אבל המבט לעתיד לא נגמר שם, כי באותו מדור של 'אנרגיה עולמית' סקרנו את ההיתכנות של מטוסים חשמליים, את עתיד אחסון האנרגיה כפי שנצפה בקליפורניה ובמדור איכות הסביבה, את התכניות הסיניות לעתיד ירוק יותר ואפילו על טביעת הרגל הפחמנית של הביטקוין, עוד מילה שתופסת חזק את הכותרות.
לאחרונה תרגמנו מספר כתבות מגיליון התחזיות של ה'פטרוליום אקונומיסט', על הביקוש המתעתע לנפט והמשמעות של הידלדלות השדות, על מקומו של נפט מתוק וקל מארה"ב בשוק העולמי ואפילו כתבה אחת על גז טבעי במזרח הים התיכון, עם התייחסות מעניינת לישראל. עוד מהגיליון הזה: רוסיה ועיראק.
נוסף על הכתבות על ישראל ועיראק, במזרח התיכון ביקרנו באיראן. לאור המתרחש לאחרונה באזור, מעניין לראות שחרף הסנקציות, היא מצליחה לפתח את התעשייה הפטרוכימית שלה כך שתנשוף בעורף של האויבת המרה ביותר שלה כיום. ואפרופו גיאופוליטיקה ואנרגיה, כתבה מפתיעה על הצינור הדרום אירופי שאמור לצאת מבאקו ולהגיע לאיטליה, אבל סכסוך אתני מפריע לו בדרך.
קריאה נעימה